VAKFIKEBİR DEVLET HASTANESİ ARTIK DİJİTAL HASTANE
07 Temmuz 2022

2022 YILININ İLK DİJİTAL HASTANESİ VAKFIKEBİR DEVLET HASTANESİ

Bilgi teknolojilerini, sağlık hizmetleri sunumunda ve geliştirilmesinde en uygun düzeyde kullanılması amacıyla  Dijital Hastane Seviye-6 (HIMSS EMRAM STAGE 6) kriterlerini yerine getirerek 'Dijital Hastane' unvanı almaya hak kazanarak 2022 yılının ilk hastanesi  olduk.

Uluslararası HIMSS Analitik O-EMRAMstandartlarına göre, teknolojinin benimsenme seviyesini değerlendirmek  için 04.01.2022  tarihinde HIMSS Türkiye Yetkili Kuruluşunun   katıldığı online ziyaret  tamamlandı. Bu online ziyaret neticesinde Vakfıkebir Devlet Hastanemiz   , O-EMRAM Seviye 6 kriterleri ile valide edilerek  6. Seviye Dijital Hastane kriterlerini taşıdığı ve sertifika almaya hak kazandık. Böylelikle hastanemiz  2022 yılının  ilk dijital hastanesi  unvanını almıştır.

Dijital hastane süreçleri kapsamındaki uygulamaların bir kurum kültürü ve alışkanlığı olarak yerleşmesini amaç edindik. Sağlık bakım hizmetlerinin kalitesini geliştirme, hastalıkları erken teşhis etme, medikal hataları önleme ve hastalara uygun tedavi verilmesi gibi birçok konuda büyük faydalar sağlamaktadır.

Hastane çalışanlarımızın göstermiş oldukları yoğun emekleri ve katkılarıyla dijital hastane gerekliliklerini karşılamaktayız..

Hastanemizin bu başarısının ilimiz bünyesindeki diğer kurumlarımıza da örnek olmasını diliyorum.

Uzm.Dr. Aydın KANT / Başhekim

• VDH HIMSS 1.jpg