26 Ekim Hasta Hakları Günü
26 Ekim 2023

26 EKİM HASTA HAKLARI GÜNÜ

Hasta hakları; hasta ile sağlık çalışanları arasında bireysel ve toplumsal düzeyde ortaya çıkan sorunların çözümü, sağlık çalışanlarının hastaya ve hastanın sağlık çalışanlarına karşı görev ve sorumluluklarını bilmesi, daha iyi sağlık ortamı için hasta ve sağlık çalışanlarının birlikte sahip çıkması gereken haklardır.

26 Ekim Hasta Hakları Günü sebebiyle Hastanemiz  Başhekimi Doc.Dr.Aydın KANT ,Sağlık Bakım Hizm.Müdr.Nilgün İSKENDER,İdari  Mali Hizm.Müdr. Yahya SAĞIROĞLU ve Hasta Hakları Birim Sorumlusu Yeşim KARA  tarafından Serviste yatan hastalar ve poliklinik hastaları ziyaret edilerek , Günün anlam ve önemine dair hasta ,hasta yakıları ve çalışanlar bilgilendirilmiş, görüş ve önerileri alınmıştır. Ayrıca hastanemiz poliklinik katında Hasta Hakları Bilgilendirme standı açılmış,hastalara çiçek ve broşür verilerek Hasta hakları günü kutlanmıştır.Poliklinik hasta bilgilendirme ekranlarında hasta hakları konulu  slayt gösterisi  ile poliklinik hastalarının bilgilendirilmesi sağlanmıştır.