KURUMSAL HİZMET YÖNETİMİ | |
HASTA BAKIM HİZMETLERİ | 65 |
Hastanın/hasta yakınının bölüme uyumu sağlanmalıdır. | 15 |
Hastanın bölüme kabulünde hasta/hasta yakını; | |
o Kahvaltı ve yemek saatleri, | |
oHasta ve yakınının uyması gereken kuralları, | |
oZiyaret saatleri ve kuralları, | |
oTelefon kullanımı, | |
oTuvalet-banyo kullanımı, | |
oHemşire çağrı sistemi kullanımı, | |
oHekimin günlük vizitleri konularında bilgilendirilmelidir. | |
Hastaya hizmet verecek olan bölüm çalışanları hasta/hasta yakınına kendini tanıtmalıdır. | |
Hastanın bölüme kabulünde genel durumu değerlendirilmelidir. | 15 |
Hastanın genel durumu fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden değerlendirilmelidir. | |
Hasta gereksinimleri doğrultusunda hemşire bakım planı düzenlenmelidir. | 15 |
Hemşire bakım planı hekim tedavi planı ile koordineli olmalıdır. | |
Hemşire bakım planına; | |
oHastanın bakım gereksinimleri, | |
o Bakım gereksinimlerine yönelik hedefler, | |
oBakım gereksinimlerine yönelik uygulamalar, | |
oUygulama sonuçlarının değerlendirilmesi kayıt edilmelidir. | |
Hemşire nöbet teslimlerine yönelik düzenleme yapılmalıdır. | 10 |
Nöbet teslimleri, | |
oNöbeti devreden ve devralan hemşireler arasında yapılmalı, | |
oÖnce deskte, sonra hasta başında yapılmalı, | |
oHasta bakım sürecindeki bilgileri kapsamalıdır. | |
Hasta/hasta yakınları hastanın genel durumu ve tedavi süreci hakkında hekim tarafından bilgilendirilmelidir. | 10
|